Apple har gjort det igen, og den nye iPhone topper på alle måder listen over de bedste smartphones på markedet. Dermed lever brandet op til forventningerne om en unik jubilæumstelefon, hvor der var lovet både forbedringer og forandringer fra de tidligere modeller. Læs artiklen og find ud af, hvad der gør telefonen unik.

Hvad er det egentlig, som får folk til at bruge mange tusinde kroner på en ny smartphone, hvor ændringerne fra de tidligere modeller i bund og grund virker til at være ganske minimale? Der er mange svar på det spørgsmål, men først og fremmest handler det nok om, at der er noget særligt ved at have det bedste af det bedste.

Der kan da også være store forskelle, selvom de virker banale, og det er blandt andet tilfældet i den nye iPhone X, som overgår både den tidligere topmodel, iPhone 7, og dens efterfølger, iPhone 8, som også snart er på gaden. Det skal selvfølgelig også pointeres at priserne følger med. Se fx hos iPhone X priser, hvor de har lavet en god oversigt over de bedste priser.

Sætter nye standarder

Mange vil mene, at Apple endnu engang sætter nye højder for en smartphone, og X nærmer sig på mange måder den komplette telefon, som kan det hele, og som overflødiggør rigtig mange andre enheder – i hvert fald for nogle. Kvaliteten er endnu engang hævet på en række områder, og det springer i øjnene, at der virkelig er tænkt på andet end design.

Lever op til navnet

Navnet X er med til at markere, at iPhone har været på markedet i nu ti år, og hvor er der sket meget på den korte årrække. Det er svært at sige, hvornår det største spring kom, for hver gang leverer den nyeste model en række egenskaber, man ikke så hos den tidligere. Det er også sket denne gang, hvor der blandt andet er sagt farvel til Hjem-knappen, hvilket giver endnu mere reel skærmplads på telefonen. Der er samtidig sagt goddag til det såkaldte FACE ID, som kan låse telefonen op blot ved at genkende ejermandens ansigt.

Forbedringerne indebærer således både luksusfunktioner og virkelig brugbare ting, som gør telefonen endnu mere brugervenlig end forgængerne.

Kvalitet over hele linjen

iPhone X leverer en høj standard over hele linjen, og det ses blandt andet ved den ekstremt gode skærm, modellen er udstyret med. Kvaliteten er perfekt til film, serier og andre videoer, ligesom du vil kunne se dine billeder i en flot kvalitet. Det leder os hen mod kameraets kvalitet, som efterhånden minder mest om professionelt udstyr, hvor funktionerne er mange, og hvor detaljer er knivskarpe.

Farvel til overflødigheder

Det er bemærkelsesværdigt, at Apple har formået at lave en telefon, som både holder det flotte og tidløse design, imens de siger farvel til alle de overflødige ting på telefonen. Hjem-knappen er skåret væk, hvilket giver ekstra plads på skærmen, og kanterne er trukket helt ud, så der ikke er spildplads på telefonens forside.

Tilbage står man blot med spørgsmålet om, hvad der mon mere kan forbedres til næste gang. Indtil da må forbrugerne nyde, at den nye iPhone endnu en gang leverer varen til fulde.