Der er flere og flere ting, der bliver mulige med teknologi. Nu kan du læse bøger uden at kigge i dem og samtidig med, at du laver noget andet. Du kan nemlig lytte til bøger med lydbøger. Det frigør dine hænder og øjne til at lave andre ting imens.

Er du stor fan af bøger, men ikke så stor fan af at sidde stille og læse igennem dem, så er lydbøger gode. Kan du godt lide lidt afveksling i, hvordan du læser, er lydbøger noget for dig. Vil du gerne nå at læse så mange bøger som muligt, så kan du også bruge lydbøger til noget.

Slå to fluer med ét smæk

Når du lytter til dine bøger, kan du lave andre ting imens. Du kan fx tage opvasken eller gå en tur. Du kan sidde og sy eller strikke, eller du kan dyrke motion. Mulighederne er mange.

Der er selvfølgelig begrænsninger på, hvad du kan lave, imens du lytter til en lydbog. Du skal jo kunne koncentrere dig om bogens indhold. Men enkle, lette rutineopgaver kan du sagtens klare, imens du lytter til en spændende bog.

Noget for enhver

Lydbøger er ikke kun for dem, der ikke selv kan læse. Dygtige og flittige læsere kan benytte sig af lydbøger til at nå at få læst flere bøger, end de ellers ville. Travle mennesker kan få presset lidt litteratur ind i hverdagen. Også børn kan have gavn af at lytte til lydbøger, fordi de kan åbne barnets øjne for de mange spændende verdener, der findes i bøger.

Udover at lydbøger er til alle slags læsere, så findes de også i alle genrer. Du kan læse populære krimier, men du kan også læse fagbøger. Der er søde kærlighedsromaner og gysere, der vil få dine nakkehår til at rejse sig. Så der er ingen undskyldning. Lydbøger er noget for dig.