Hvis du som studerende på universitetet har været så heldig at få fat i en lejlighed, hvor du kan bo for dig selv, er du landet det rigtige sted. Nedenstående vil vi nemlig give 3 gode tips til livsstilen som udeboende, der skal klare sig selv på ene hånd for alvor. Der er mange ting, som man skal tage stilling til både økonomisk og praktisk, hvorfor det kan være nyttigt at søge inspiration til, hvordan man bedst muligt tackler dette.

Grundet den enorme efterspørgsel efter lejligheder i de storbyer i Danmark, hvor de fleste universiteter ligger, herunder især i København, kan man, hvis man dog ikke har været så heldig at finde et nyt sted at bo, med fordel tjekke huse til leje i nærheden af sit universitet.

 

Hold styr på budgettet

 

Der skal naturligvis ikke generaliseres, men det er ikke ofte at en ung, udeboende studerende er helt vildt stabil finansielt. Det er derfor vigtigt, at man danner sig et overblik over, hvad der tikker ind på kontoen og hvor meget, der ryger ud. Sørg for at spare penge, hvor du kan, hvis du ikke har lyst til at ende med en bankmand i røret.

Der er mange udgifter, men behovet er naturligvis anderledes fra person til person. Prøv dog at gå efter ”affordable luxury” varer, frem for de helt dyre varer. Dette gælder især, når man skal indrette sig lejlighed med nye møbler. Dette kan blive rigtig dyrt, men kan også gøres forholdsvis billigt, uden det kan ses på stilen af indretningen. Der er dog ikke noget i vejen med at spare op til få ting, der virkelig kan give lejligheden et løft. Et godt eksempel på dette kunne være en Georg Jensen dug.

 

Find den rigtige roommate

 

Står du i den situation, hvor du har plads til en mere i lejligheden, er det selvfølgelig oplagt at invitere en af sine venner ind for at bo med sig. Et meget vigtigt kriterie er dog, at denne person også er studerende. Hvis du ønsker at opnå det optimale med dit studie, er det guld værd at komme hjem til en lejlighed, hvor der er en ”studiestemning”. Med dette menes, at der er ro til at læse og at man ikke er den eneste, der gør det. Ikke nok med, at det er gode omgivelser at lave lektier i, så er det også med til at løfte motivationen til at få lavet sine ting, hvis man bor med en, som også gør det.

 

Nyd det

 

Dette tip kan virke som om, at det ikke hjælper særlig meget, men det er faktisk det vigtigste af dem alle. Som udeboende studerende står man i et punkt i livet, hvor man for første gang er på egen hånd for alvor. Det er netop dette, som ens forældre har brugt tid og penge på at opdrage en til at kunne håndtere. Nyd derfor følelsen af at være i kontrol over dit liv og generelt selvstændigheden og friheden, som det medfører. Misbrug ikke denne, men anvend den til at modne dig selv og selvfølgelig også til at have det sjovt!

 

Forhåbentlig vil ovenstående være med til at overskueliggøre tanken om at skulle bo for sig selv. Der er mange aspekter af det, som man først vil få øjnene op for, når man står i situationen, hvorfor det bare er om at kaste sig ud i det.