Sommeren er for mange lig med ferie. Nogle bestiller ferien i god tid, mens andre bestiller en afbudsrejse kort før afrejse. Begge rejseformer kan være fantastiske. I denne artikel handler det om afbudsrejser. Vi kommer ind på, hvordan du finder den billigste afbudsrejse. Vi håber, at du vil læse med.

 Hvad er en afbudsrejse?

Først og fremmest er det på sin plads lige at beskrive, hvad en afbudsrejse egentlig er. En afbudsrejse er en sidste øjebliksrejse. Det er sjældent, at det reelt set er en afbudsrejse, der er tale om. Altså for der er en kunde, der afbestiller. Det er som regel rejser, der ikke er blevet solgt, og derfor bliver de sat ned i pris. Dette skyldes også, at det kan være svært for rejseselskaberne at give mulighed for, at man selv kan tilpasse sin rejse, netop fordi at det i forvejen ikke har kunnet sælges.

 Hvor skal jeg finde min afbudsrejse?

De fleste bestiller sin afbudsrejse via rejseselskabernes hjemmeside. Der findes dog også hjemmesider, som samler forskellige afbudsrejser, hvor du hurtigt kan få et overblik over priser. Det kan være mere overskueligt, men det er modsat ikke alle rejseselskaber, der er med i disse oversigter. Ønsker du at finde en billig afbudsrejse, skal du ind på rejseselskabernes hjemmesider.

 Hvordan finder jeg de billigste afbudsrejser?

Markedet inden for afbudsrejser er et først til mølle marked, hvor den der kommer først får det bedste. Vil du have en god rejse til en billig penge, så er du nødt til at være proaktiv og overvåge nettet. Det handler om at komme først. Hold eventuelt øje med rejseselskabernes hjemmesider eller opsæt en rejseagent. Det kan man hos mange rejsebureauer. Så får du en mail, hvis en rejse passer til dine krav.

 Tør jeg gå på kompromis?

Hvis du kun fokuserer på prisen og ikke så meget på hotel og destination, så kan du finde nogle rigtig billige rejser. Det er de rejser, hvor der ikke er et beskrevet hotel. Du ved altså ikke helt, hvad du kommer frem til. Det kræver, at du ikke er kræsen. Nogle gange kommer man ned til noget godt, og andre gange ikke.

 Hvornår kan jeg bestille rejsen billigst?

Skal du have en billig afbudsrejse, vil det være om sommeren. Her er der nemlig et stort antal rejser i markedet. Hvad mange ikke ved er, at vejret faktisk også en indflydelse på prisen. Regner og blæser det herhjemme sender det rejselysten i vejret hos danskerne, og det betyder højere priser. Er du sikker på, at du gerne vil ud at rejse, så kan det altså betale sig at bestille rejsen, mens det er godt vejr i Danmark.